Diak Clinic wordt geladen

Wat is een basaalcelcarcinoom?

De klachten

Vaak heb je helemaal geen klachten. Een basaalcelcarcinoom lijkt op een wondje dat niet geneest. Soms is het een rood, glanzend bultje, soms lijkt het op eczeem (maar het jeukt niet). Het kan ook een ‘sprieterige’ vorm hebben.

De oorzaken

Meestal krijg je een basaalcelcarcinoom door (teveel) zonlicht. Mensen met een lichte huid hebben er meer kans op.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je een verdachte plek op je huid die je wilt laten onderzoeken? Maak een afspraak met je huisarts voor een verwijzing naar de Diak Clinic. Binnen 2 werkdagen na binnenkomst van de verwijzing word je gebeld door de polikliniek dermatologie. Je kan binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. De dermatoloog bekijkt de plek op je huid, soms met een speciaal vergrootglas.

  3. Na het onderzoek bespreek je met de dermatoloog of er een behandeling nodig is en welke. Er zijn verschillende behandelingen van basaalcelcarinoom. Zo kunnen de plekjes worden weggesneden (onder plaatselijke verdoving), maar je kunt ook een zalf krijgen waarmee het plekje verdwijnt. Ook bevriezing van het plekje is mogelijk, net als lichttherapie. Het ligt aan de grootte, vorm en plaats van het vlekje welke behandeling het beste past. De dermatoloog kan je eventueel ook doorverwijzen, bijvoorbeeld als er meer aan de hand blijkt te zijn.

  4. Een basaalcelcarcinoom is goed te genezen. Als de plek is weggehaald, blijft er soms een klein wondje achter. De dermatoloog kan je vertellen hoe je dat wondje verzorgt.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Man met baardje