Diak Clinic wordt geladen

Wat is een verdachte plek?

De klachten

Een verdacht plekje op je huid kan bijvoorbeeld een plekje zijn dat snel bloedt, jeukt of van kleur verandert. Ook plekjes zonder klachten kunnen verdacht zijn, bijvoorbeeld omdat je ze eerder niet had.


Oorzaken
Om erachter te komen wat een verdacht plekje veroorzaakt, kun je een dermatoloog er naar laten kijken. Het kan huidkanker zijn. In de Diak Clinic behandelen we twee huidkanker-aandoeningen:

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je een verdachte plek op je huid die je wilt laten onderzoeken? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Binnen 2 werkdagen na binnenkomst van de verwijzing word je gebeld door de polikliniek dermatologie. Je kan meestal binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. De dermatoloog bekijkt het verdachte plekje op je huid, soms met een speciaal vergrootglas. Als het nodig is, kan het vlekje weggehaald en verder onderzocht worden.

  3. Na de uitslag van het onderzoek bespreek je met de dermatoloog of er een behandeling nodig is en welke. Onder andere basaalcelcarcinoom of plaveiselcelcarcinoom behandelen we in de Diak Clinic. In een enkel geval is het nodig dat de dermatoloog je doorverwijst.

  4. Als de plek is weggehaald, blijft er soms een klein wondje achter. De dermatoloog kan je vertellen hoe je dat wondje verzorgt.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Oudere dame blauw