Verdachte plekjes

Wat is een verdachte plek?
De klachten
Een verdacht plekje op je huid kan bijvoorbeeld een plekje zijn dat snel bloedt, jeukt of van kleur verandert. Ook plekjes zonder klachten kunnen verdacht zijn, bijvoorbeeld omdat je ze eerder niet had.
Oorzaken
Om erachter te komen wat een verdacht plekje veroorzaakt, kun je een dermatoloog er naar laten kijken. Het kan huidkanker zijn. In de Diak Clinic behandelen we twee huidkanker-aandoeningen:
Hoe wij jou helpen
Verwijzing
Heb je een verdachte plek op je huid die je wilt laten onderzoeken? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Binnen 2 werkdagen na binnenkomst van de verwijzing word je gebeld door de polikliniek dermatologie. Je kan meestal binnen 2 weken bij ons terecht.
Onderzoek en diagnose
De dermatoloog bekijkt het verdachte plekje op je huid, soms met een speciaal vergrootglas. Als het nodig is, kan het vlekje weggehaald en verder onderzocht worden.
Behandeling
Na de uitslag van het onderzoek bespreek je met de dermatoloog of er een behandeling nodig is en welke. Onder andere basaalcelcarcinoom of plaveiselcelcarcinoom behandelen we in de Diak Clinic. In een enkel geval is het nodig dat de dermatoloog je doorverwijst.
Resultaat en nazorg
Als de plek is weggehaald, blijft er soms een klein wondje achter. De dermatoloog kan je vertellen hoe je dat wondje verzorgt.