Diak Clinic wordt geladen
 • De voordelen van de Diak Clinic

  De Diak Clinic is onderdeel van het Diakonessenhuis. Het Diakonessenhuis is voor spoed en complexe zorg, de Diak Clinic voor snelle en planbare zorg. Zo vullen we elkaar perfect aan. Omdat we in de Diak Clinic alleen electieve zorg bieden, kunnen patiënten snel terecht. Binnen 2 weken hebben ze een afspraak op de polikliniek en daarna start de behandeling snel, het liefst binnen 6 weken, in overleg met de patiënt.
 • Kan ik doorverwijzen naar de Diak Clinic?

  Dat kan zeker. De Diak Clinic is vindbaar in Zorgdomein, net als het Diakonessenhuis. U kunt elke patiënt, met of zonder onderliggende aandoening, naar de Diak Clinic verwijzen. Patiënten met geen of milde systemische aandoeningen (ASA 1 en 2), helpen we in de Diak Clinic in Zeist. Patiënten met ernstige systemische aandoeningen (ASA 3 en 4) helpen we in het Diakonessenhuis in Utrecht.
 • Vanaf wanneer is de Diak Clinic geopend?

  De Diak Clinic is vanaf oktober 2022 gestart met het vergroten van de patiëntinstroom. Maar de Diak Clinic is niet ineens 100% gerealiseerd. We werken stap voor stap toe naar onze ambitie: een electieve kliniek als onderdeel van ons ziekenhuis. We houden u op de hoogte via onze huisartsen-nieuwsbrief.

Onze artsen en specialismen

Alle specialisten en zorgmedewerkers in de Diak Clinic zijn medewerkers van het Diakonessenhuis. Zo zijn patiënten van de Diak Clinic verzekerd van een snelle behandeling en van onze expertise en ervaring. We richten ons op de planbare zorg in verschillende specialismen, zoals chirurgie, orthopedie, dermatologie, urologie en KNO. 

Waarom doet het Diakonessenhuis dit?

Er is een grote vraag naar planbare (electieve) zorg in Midden-Nederland. De zorgverzekeraars zien hierbij een belangrijke rol voor het Diakonessenhuis. 

 

Hoe kan het dat Diak mag groeien?

We hebben in het IZA afgesproken dat er beperkt of geen groei plaatsvindt in de Nederlandse zorg. De ziekenhuizen zien echter dat er steeds meer ZBC’s komen, die gespecialiseerde behandelingen bieden maar beperkte behandelmogelijkheden hebben. De zorgverzekeraars willen deze electieve zorg graag centraliseren op een plek waar iedereen terecht kan. Het Diakonessenhuis heeft een ideaal profiel voor electieve zorg. De zorgverzekeraars ondersteunen die visie en geven ons ruimte om de groeiende zorgvraag en wachtlijsten op te vangen. 

2

Binnen twee weken de eerste afspraak

8,6

Patiënten geven ons gemiddeld een 8,6 in 2021 en 2022

79

In de Diak Clinic zijn 50 medisch specialisten werkzaam

Hoe de Diak Clinic werkt

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen ook de tijd voor jou. Zo doen we dat:
 1. Verwijzen kan via Zorgdomein onder zorgaanbieder Diakonesenhuis.

 2. Patiënten maken zelf een afspraak of nemen telefonisch contact op met Diak Clinic.

 3. Binnen 2 weken hebben patiënten de eerste afspraak.

 4. Samen met de patiënten plannen we de behandeling in, het liefst binnen 6 weken na de eerste afspraak.