Diak Clinic wordt geladen

Wat is een plaveiselcelcarcinoom?

De klachten

Een plaveiselcelcarcinoom is in het begin vaak een roze knobbeltje met een korstje erop, dat langzaam groeit. Als het korstje loslaat, blijft een open wondje achter dat niet geneest. Een plaveiselcelcarcinoom groeit en kan meer dan een centimeter groot worden.

De oorzaken

Zonlicht (UV-straling) is meestal de oorzaak van een plaveiselcelcarcinoom. Daarom zie je het ook vaak op delen van je lichaam die in de zon komen, zoals je gezicht. Het komt ook veel voor bij mensen boven de 60 jaar en meer bij een lichte huid dan bij een donkere.

 

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je een verdachte plek op je huid die je wilt laten onderzoeken? Maak een afspraak met je huisarts voor een verwijzing naar de Diak Clinic. Binnen 2 werkdagen na binnenkomst van de verwijzing word je gebeld door de polikliniek dermatologie. Je kan binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. De dermatoloog bekijkt de plek op je huid.

  3. Na het onderzoek bespreek je met de dermatoloog of er een behandeling nodig is en welke. Er zijn verschillende behandelingen van plaveiselcelcarcinoom. In de Diak Clinic kunnen we de plekjes wegsnijden (onder plaatselijke verdoving). De dermatoloog kan je eventueel ook doorverwijzen, bijvoorbeeld als er bestraling nodig is.

  4. Als plaveiselcelcarcinoom op tijd wordt behandeld, is het meestal te genezen. Als de plek is weggehaald, blijft er soms een wond of wondje achter. De dermatoloog kan je vertellen hoe je dat wondje verzorgt.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Oude man