Diak Clinic wordt geladen

Last van je heup?

Heeft de patiënt een versleten heup (heupartrose), dan is een nieuwe heup vaak de enige oplossing. Zo’n operatie is flink, maar voor ons ook heel bekend. Zo deden we in 2023 743 heup operaties en maar liefst 96% van de patiënten is na een operatie tevreden.


Je kan de heup op verschillende manieren benaderen. Wij doen dat in principe van voren. Dat is een iets moeilijkere techniek, maar de kans dat je heup na de operatie uit de kom schiet, is dan heel klein. En je herstelt sneller: voor je het weet ben je weer op de been.


Als we een patiënt gezien en gesproken hebben, kan die vaak al binnen een week geopereerd worden. Sommige mensen vinden dat wel erg snel. Dan kan het ook later, bijvoorbeeld over een maand. Uiteraard gebruiken we alleen gekwalificeerde protheses (kunstheupen) die voldoen aan alle richtlijnen.


Naast een versleten heup, kun je ook met complexere klachten bij ons terecht, zoals een gebroken heup. Omdat de mens steeds ouder wordt, zien we die veel. We zijn erin gespecialiseerd. En mocht je extra zorg nodig hebben, dan is het ziekenhuis dichtbij.”

 

  • icoon

    De beste zorg

  • klok

    Snel aan de beurt

  • hart

    Alle aandacht voor jou