Diak Clinic wordt geladen

Heb je last van galstenen?

Soms moet je galblaas verwijderd worden. Dat klinkt ingrijpend, maar het is een standaard operatie. We doen er ontzettend veel, wel 500 per jaar. En die worden door heel deskundige artsen gedaan. Het lukt ons bijna altijd om de galblaas met een kijkoperatie te verwijderen. De arts kan je dan opereren zonder de buik te openen. Bovendien is ons complicatierisico ontzettend laag.

Is je situatie complexer, bijvoorbeeld omdat je galblaas ontstoken was of je eerder in je buik geopereerd bent, dan hebben we een kort lijntje met onze maag-darm-lever-artsen in het Diakonessenhuis. Dat is best uniek. Bij andere klinieken moet je vaak naar een ander centrum om die zorg te krijgen.

Na de operatie ga je naar de uitslaapkamer. Daar breng je ongeveer drie kwartier door. Daarna ga je terug naar de dagbehandeling, waar onze ervaren verpleegkundigen de zorg overnemen. Kun je na een aantal uur wat eten en zelf plassen, dan mag je naar huis. Meestal is dat nog dezelfde dag. Lukt dit niet of voel je je nog niet helemaal goed, dan kun je een nachtje blijven.

 

  • icoon

    De beste zorg

  • klok

    Snel aan de beurt

  • hart

    Alle aandacht voor jou