Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
39 dagen
Afdeling
KNO

Wat is een oorontsteking?

De klachten

Pijn, soms jeuk. Er kan vuil en vocht uit je oor komen (een loopoor). Ook kun je vaak minder goed horen als je een oorontsteking hebt.

De oorzaken

Een oorontsteking kan allerlei oorzaken hebben.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je veel of vaak last van je oren? Denk je dat het een oorontsteking is? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. De arts luistert naar je klachten en kijkt wat er met je oor aan de hand is en waar de oorontsteking zit. Soms is een gaatje in je trommelvlies de oorzaak van je klachten. Ook dan kan de arts dat probleem verhelpen met een operatie.

  3. Bij kinderen kunnen we een langdurige oorontsteking soms behandelen én voorkomen met buisjes. Die plaatst de KNO-arts in een sneetje in het trommelvlies. De operatie duurt ongeveer 10 minuten. Meer informatie vind je in de folder.

  4. Een gaatje in het trommelvlies kan de arts dichtmaken. Dat duurt langer, ongeveer 1 tot 2 uur. In deze folder lees je er meer over.

  5. In de folders zie je welke nazorg je krijgt na een ooroperatie in de Diak Clinic.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Jongen met krullen