Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
90 dagen
Afdeling
Oogheelkunde

Wat is Maculadegeneratie?

De klachten

Er zijn twee vormen van LMD, de droge en de natte vorm. De droge vorm komt het meest voor. Daarbij zie je in het midden van je beeld langzaam steeds waziger. Dat begint met details. 

Bij de natte vorm word je binnen een paar weken slechtziend, omdat bloedvaatjes vocht of bloed lekken. Rechte lijnen lijken dan krom. Dan moet je snel (binnen een week) naar de oogarts.

De oorzaken

Bij maculadegeneratie sterven cellen middenin je netvlies af. Ouderdom is meestal de oorzaak. De droge vorm is niet te behandelen. 

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Lijken rechte lijnen krom en word je snel slechtziend? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. We meten je zicht en we maken een scan om een doorsnede van je netvlies te kunnen zien. Zo bepaalt de oogarts of je maculadegeneratie hebt en in welke vorm: natte of droge maculadegeneratie.

  3. Bij droge en natte maculadegeneratie geven we advies over je leefstijl. Bij de natte vorm behandelen we je vaak met injecties (spuiten) in de oogbol. Daarmee zorgen we dat er minder bloed en vocht lekt.

  4. Om de paar maanden wordt je netvlies gecontroleerd. Dat doen we met een scan en een onderzoek. We kijken zo of de behandeling aanslaat en of een vervolgbehandeling nodig is.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Vrouw bril