Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
21 dagen
Afdeling
KNO

Wat is een scheef neustussenschot?

De klachten

Soms zorgt een scheef neustussenschot ervoor dat je moeilijk door je neus kunt ademhalen.

De oorzaken

Meestal staat een neustussenschot scheef door scheefgroei of na een ongeluk.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Staat je neustussenschot scheef en heb je daar last van? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. De arts onderzoekt je neus en kijkt welke behandeling de beste optie is.

  3. Soms is een neustussenschotcorrectie nodig om je neus recht te zetten en ervoor te zorgen dat je beter kunt ademen. Die operatie gebeurt onder volledige verdoving (narcose). De arts maakt een kleine snee in de huid aan de binnenkant van je neusgat. De arts maakt het slijmvlies los van het kraakbeen en zet zo het neustussenschot recht. Dat duurt ongeveer een half uur.

  4. Als alles goed is gegaan, mag je de dag na de operatie al naar huis. De KNO-arts vertelt hoe je het beste kunt herstellen. Meer informatie over de neustussenschotcorrectie vind je in de folder:

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Vrouw in roze