Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
39 dagen
Afdeling
KNO

Wat is een neusbloeding?

De klachten

Bij een neusbloeding komt er bloed uit je neusgat(en). Vaak gaat de bloeding vanzelf over, maar soms komt het steeds terug en soms stopt de bloeding helemaal niet. Een neusbloeding kan geen kwaad, maar is wel vervelend.

De oorzaken

Een neusbloeding ontstaat als een bloedvaatje in je neus is beschadigd. Dat kan door verkoudheid komen, of door neuspeuteren, maar ook door een hoge bloeddruk of bloedverdunnende medicijnen. Warmte en alcohol kunnen er ook voor zorgen dat je sneller last hebt van een bloedneus.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je vaak last van neusbloedingen of duren de bloedingen lang? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. De arts luistert naar je klachten en kijkt met je wat de mogelijkheden zijn.

  3. Een neusbloeding kunnen we vaak behandelen door het beschadigde bloedvat dicht te branden. Dat is een korte ingreep.

  4. Je krijgt na het dichtbranden meestal een tampon in je neus.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Jongen met krullen