Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
7 dagen

Wanneer heb je een ontstoken galblaas?

De klachten

Symptomen zijn vaak minder ernstig en kunnen bestaan ​​uit terugkerende pijn in de bovenbuik na het eten, misselijkheid en gasvorming.

De oorzaken

Dit ontwikkelt zich meestal over een langere periode en kan het gevolg zijn van herhaalde episodes van acute cholecystitis of langdurige irritatie van de galblaas, vaak door galstenen

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je scherpe pijn in je bovenbuik of last van misselijkheid en gasvorming? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. Aan de hand van je klachten en aanvullend onderzoek kan de arts een diagnose stellen. Aanvullend onderzoek bestaat meestal uit een echografie. Je bespreekt dan samen wat de beste behandeling is.

  3. Als je galblaas ontstoken is moet soms je galblaas verwijderd worden. Bij de Diak Clinic voeren we twee operaties uit: een kijkoperatie, waarbij de arts met een kleine camera je galblaas bekijkt en de galblaas kan weghalen zonder je buik te openen. Bij de andere operatie maakt de chirurg een snee van 10 tot 15 centimeter in je buik om de galblaas te verwijderen.

  4. Na een ‘kijkoperatie’ mag je vaak dezelfde dag nog naar huis. Als je galblaas via je buik wordt verwijderd, moet je een paar dagen blijven. In de folder lees je alles over de operaties galblaas verwijderen.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Vrouw in beige