Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
130 dagen
Afdeling
Urologie

Wat is een vergrote prostaat?

De klachten

Een vergrote prostaat kan de afvoer van je urine in de weg zitten. Daardoor moet de blaasspier harder werken en kun je soms niet goed uitplassen. Ook kan het zijn dat je vaker moet plassen of urine verliest.

De oorzaken

Meestal wordt de prostaat vanaf 50 jaar groter. Hoe dat komt, is niet duidelijk, maar waarschijnlijk door hormoonveranderingen.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Verlies je urine of kun je niet goed (uit)plassen? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. Op de polikliniek luisteren we naar je klachten en stellen we een diagnose. De chirurg bespreekt met je wat de mogelijkheden zijn en welke operatie voor jou de beste optie is.

  3. Als je een vergrote prostaat hebt, zijn er twee operaties mogelijk. De eerste is een kijkoperatie via de plasbuis (TURP). Daarbij schraapt de uroloog weefsel uit de prostaat. De operatie duurt 30 tot 45 minuten. De tweede is een operatie via de onderbuik. Daarbij maakt de uroloog een snee in je onderbuik om het weefsel weg te halen. Die operatie duurt 45 minuten tot een uur.

  4. Meer informatie over de operaties en nazorg vind je in folders.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Man bril donkergroen