Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
14 dagen
Afdeling
Chirurgie

Wat is een fistel?

De klachten

Uit een fistel komt vaak vuil, bloed of vocht. Je kunt ook een bult krijgen (een abcesje). Dat doet pijn en geeft druk.

De oorzaken

De oorzaken van een fistel zijn niet bekend. Het komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Soms ontstaan fistels door een ontstekingsziekte aan de darm (bijvoorbeeld Crohn).

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Denk je dat je een fistel hebt? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt altijd binnen 10 dagen terecht bij ons.

  2. Meestal is snel duidelijk of je een fistel hebt. De arts onderzoekt je inwendig om te zien hoe het gangetje van de fistel loopt. Dat gebeurt met de vinger, een klein buisje en soms een klein echo-apparaatje.

  3. Er bestaan vier operaties om de fistel te behandelen. Je arts bespreekt welke behandeling de beste optie is. De operaties duren meestal een kwartier tot een half uur.

  4. De wond blijft open na de operatie. Dat kan pijn doen of voor ongemak zorgen. Het wondje lekt de eerste weken na de operatie.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Man bril