Diak Clinic wordt geladen

Wat zijn aambeien?

De klachten

Pijn bij je anus, een ongemakkelijk gevoel en soms bloed bij je ontlasting.

De oorzaken

Aambeien krijg je meestal als je droge, harde ontlasting heb of hard moet persen. Ook veel zitten en te weinig bewegen kan voor aambeien zorgen.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je last van aambeien? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt altijd binnen 10 dagen terecht bij ons.

  2. De arts onderzoekt doet een inwendig onderzoek met de vinger en meestal ook met een klein buisje. Zo ziet de arts of je aambeien hebt en welke behandeling de beste optie is.

  3. Meestal brengt de arts de uitgezakte zwellichamen met een buisje terug op hun plek en bindt ze af met een rubber bandje. Dat kan zonder verdoving, op de polikliniek. Het doet geen pijn en duurt 5 tot 10 minuten. Als je erge aambeien hebt, is soms een operatie nodig. Dat kan onder narcose of verdoving. De aambeien worden dan verwijderd.

  4. Je kunt dezelfde dag naar huis. Thuis is het slim om je aan de adviezen van de arts te houden.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Oudere dame blauw