Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
7 dagen

Wat is een kalkafzetting in de schouder?

De klachten

Pijn in je schouder, soms moeite met het optillen van je arm. 

De oorzaken

Kalkafzetting in de schouderpezen komt vooral voor bij 40-plussers en heeft te maken met ouder worden en slijtage van de pezen.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je pijn in je schouder? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. De arts luistert naar je klachten en kijkt welke behandeling de beste optie is. Heb je een peesontsteking door de kalkafzetting in je schouder, dan kun je dat laten behandelen door ‘barbotage’.

  3. Een barbotage is een behandeling van een peesontsteking door verkalking. Met een echo kijkt de arts waar de verkalking zit. Dan behandelt de arts de verkalking door met een naald de kalk ‘door te prikken’ en ontstekingsremmer achter te laten. De behandeling duurt ongeveer een kwartier.

  4. Na de behandeling mag je direct naar huis. Meer informatie over barbotage van de schouderpees lees je in de folder

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Vrouw met pony