Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
3 dagen
Afdeling
Orthopedie

Wat is een versleten knie?

De klachten

Een versleten knie voelt stijf en doet pijn. Soms kun je je knie niet meer helemaal strekken of buigen. Je knie kan ook op slot schieten. Of je kunt er snel doorheen zakken.

De oorzaken

Door overbelasting, een ongeluk of ouderdom kan het kraakbeen slijten. Het voelt alsof je botten langs elkaar schuren.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je last van je knie? Denk je dat het knieartrose is? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. We luisteren naar je klachten. De chirurg onderzoekt of je inderdaad een versleten knie hebt en bespreekt de mogelijkheden met je. Soms is een knieprothese (een kunstgewricht) de beste oplossing. De chirurg kijkt natuurlijk of je een operatie aan kunt. Je praat ook over de verdoving, over de revalidatie en over medicatie. Soms kom je hiervoor een paar keer terug.

  3. Als je versleten knie niet altijd voor klachten zorgt, is een operatie soms niet nodig. We helpen je dan om de slechte periodes te herkennen. Ook krijg je (sport)oefeningen om te doen in de periodes dat het wel goed gaat. En we geven advies over medicatie die je kunt gebruiken als de pijn erger is. Als de versleten knie wel altijd voor klachten zorgt, heb je meestal een kunstgewricht nodig: een prothese. Onder verdoving halen we de versleten stukjes kraakbeen weg en maken we de prothese vast in je knie. Die operatie duurt ongeveer een uur.

  4. Na de operatie krijg je verband om je knie. Onze fysiotherapeut helpt je op de eerste dag na je operatie al een stukje lopen. Het is belangrijk dat je de knie meteen goed strekt en buigt. We maken een röntgenfoto om te zien of alles goed is gegaan. Als dat zo is, mag je meestal op de tweede dag al naar huis. Na twee weken controleert de huisarts of de wond goed geneest. De eerste zes weken loop je op krukken. Je hebt na de operatie nog drie maanden fysiotherapie nodig. Na drie maanden heb je een eindcontrole bij de orthopeed.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Man bril