Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
7 dagen
Afdeling
Orthopedie

Wat is een gescheurde meniscus?

De klachten

Je knie is dik en het voelt alsof je knie op slot schiet. Je knie doet ook pijn, bijvoorbeeld bij het staan, lopen en traplopen. Je voelt de pijn waarschijnlijk aan de zijkant van je knie. 

De oorzaken 

Je meniscus kan scheuren of klem komen te zitten doordat je je knie verdraait.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Is je knie pijnlijk en dik? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt binnen 2 weken bij ons terecht.

  2. We luisteren naar je klachten en onderzoeken je knie. Soms maken we een röntgenfoto. Heb je een gescheurde meniscus, dan bespreek je met de orthopedisch chirurg de mogelijkheden. Soms is een operatie de beste optie. De chirurg kijkt natuurlijk of je een operatie aan kunt. Je praat ook over de verdoving en over medicatie. Meestal kom je hiervoor nog (paar) keer terug.

  3. Een gescheurde meniscus geneest niet vanzelf. Fysiotherapie en beweegoefeningen helpen soms bij lichte klachten, maar meestal is een operatie nodig. Via twee kleine gaatjes in je knie probeert de chirurg dan de scheur in je meniscus te hechten. Lukt dat niet, dan haalt de chirurg het kapotte deel van de meniscus weg. De operatie duurt een half uur.

  4. Na de operatie krijg je verband om je knie. Onze fysiotherapeut helpt je op de eerste dag na je operatie al meteen stukje lopen. We maken een röntgenfoto om te zien of alles goed is gegaan. Als dat zo is, mag je meestal op de tweede dag al naar huis. Is de meniscus weggehaald, dan loop je een paar dagen op krukken. Je gaat nog een aantal keer naar de fysiotherapeut. Is je meniscus gehecht, dan duurt het herstel langer. De eerste zes weken loop je op krukken. Je hebt na de operatie nog drie maanden fysiotherapie nodig. Na acht weken controleert de orthopeed of je knie goed herstelt.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Man bril