Diak Clinic wordt geladen

Wat is de ziekte van Dupuytren?

De klachten

Je vingers staan krom en je kunt ze niet meer strekken.

De oorzaken 

De oorzaak is niet bekend. Wel weten we dat het vaker voorkomt bij mensen met suikerziekte, epilepsie of een longaandoening.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Kun je je vingers niet meer goed strekken? Denk je dat het de Ziekte van Dupuytren is? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken terecht bij ons.

  2. We luisteren naar je klachten en de chirurg onderzoekt of je inderdaad de Ziekte van Dupuytren hebt. De arts kijkt vervolgens welke behandeling de beste optie is.

  3. De Ziekte van Dupuytren is niet te genezen, maar wel goed te behandelen met een operatie. Er zijn verschillende operaties mogelijk. We kunnen de strengen in je hand doorsnijden, zodat je je vingers weer kunt strekken. We kunnen ook bindweefsel verwijderen. Hier lees je meer over de behandeling en operaties bij de Ziekte van Duputren in de Diak Clinic.

  4. Meestal mag je de dag na de operatie weer naar huis. Je krijgt een mitella om en soms draag je na de operatie een spalk om je vingers te ondersteunen. Soms heb je fysiotherapie nodig.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Vrouw gele trui