Diak Clinic wordt geladen

Wat is een versleten vingergewricht?

De klachten

Als je een versleten vingergewricht hebt, doet het pijn als je je vinger beweegt. Bewegen gaat minder soepel.

De oorzaken 

Door een breuk in je vinger of door ouderdom kan het kraakbeen in je vingergewricht slijten.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je last van je vinger? Denk je dat het artrose is? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken terecht bij ons.

  2. We luisteren naar je klachten en de chirurg onderzoekt of je inderdaad een versleten vingergewricht hebt. We bespreken samen de mogelijkheden. Soms is therapie of een spalkje genoeg, soms is een operatie de beste oplossing. De chirurg beoordeelt of je een operatie aan kunt en geeft informatie over de verdoving, de revalidatie en medicatie.

  3. Vaak is een operatie niet nodig. Dan krijg je ‘vingertherapie’ en een spalkje om je vinger rust te geven. Of je krijgt een injectie met ontstekingsremmers. Als de artrose aan je vingergewricht altijd voor (erge) klachten zorgt, kunnen we opereren. Het is een kleine ingreep onder (plaatselijke) verdoving. Ook kunnen we het versleten vingergewricht weghalen.

  4. Hoeveel herstel je nodig hebt, hangt af van je operatie. Na een operatie waarbij we het gewricht weghalen, krijg je altijd handtherapie en moet je goed herstellen voor je je hand weer kunt gebruiken.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Man met baardje