Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
7 dagen
Afdeling
Plastische chirurgie

Wat is een triggerfinger?

De klachten

Eerst lichte pijn of irritatie als je je vinger buigt. Vooral als je iets pakt. Als de pees dikker wordt, kan het meer pijn gaan doen en kun je je vinger vaak niet meer zelf strekken. 

De oorzaken 

Een triggerfinger krijg je soms door overbelasting, diabetes, overgewicht of bij zwangerschap.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je last van je vinger of duim? Denk je dat het een haperende vinger is? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken terecht bij ons.

  2. We luisteren naar je klachten en de chirurg onderzoekt of je inderdaad een triggerfinger hebt. Samen bespreken we de behandelopties met je.

  3. Soms kunnen we de klachten verminderen met een injectie (spuit). Als de klachten ernstig zijn, dan kunnen we ook opereren. De chirurg maakt (onder verdoving) een sneetje om de pees ruimte te geven. De operatie duurt ongeveer een kwartier.

  4. Na de operatie krijg je een mitella om en een drukverband op de wond. Dat mag de eerste twee dagen niet nat worden. Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken voor je vinger helemaal hersteld is.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Lachende vrouw