Diak Clinic wordt geladen
Huidige wachttijd
7 dagen
Afdeling
Plastische chirurgie

Wat is een beknelde armzenuw (ulnaropathie)?

De klachten

Je hebt tintelingen of een ‘doof’ gevoel in je pink en een deel van je ringvinger. ‘s Nachts worden de klachten vaak erger.

De oorzaken 

De oorzaak van ulnaropathie is niet bekend.

Hoe wij jou helpen

Snel de beste zorg? Die krijg je in de Diak Clinic. We gaan voor korte wachttijden, maar nemen de tijd voor jou. Zo werken we aan een snel herstel.
  1. Heb je last van je tintelingen in je pink en ringvinger? Denk je dat er een zenuw knel zit? Indien jouw huisarts of specialist verwijzing nodig acht, kun je bij ons op korte termijn een afspraak maken. Je kunt meestal binnen 2 weken terecht bij ons.

  2. We luisteren naar je klachten en de chirurg kijkt of je ulnaropathie hebt. Dat gebeurt met een zenuwgeleidingstest (EMG) of een echo.

  3. Soms is handtherapie genoeg om je klachten te verminderen. Als je veel last hebt van de beknelde zenuw, dan kunnen we je opereren. De chirurg maakt een sneetje bij je elleboog en zorgt ervoor dat de zenuw vrij komt te liggen. Dat gebeurt onder plaatselijke verdoving. De operatie duurt ongeveer een half uur.

  4. Twee weken na de operatie gaan de hechtingen eruit. Na zes weken kom je nog een keer op controle bij de arts.

Jouw welzijn is onze grootste prioriteit

Wanneer je gezondheid aandacht nodig heeft, wil je snel een goed geholpen worden. Dat bieden we bij de Diak Clinic. Alle aandacht. Voor jou.
Man met baardje